Altijd Gratis Verzending In Nederland en België
Altijd Gratis Verzending In Nederland en België
De voordelen van  kookzakken

De voordelen van kookzakken

Vacuümzakken zijn ideaal om levensmiddelen op een veilige en langdurige manier te verpakken. Het biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld voedingswaren in te vriezen en pas veel later te gebruiken. Aangezien de zakken volledig vacuüm zijn, is dit een optie.

Kookzakken gaan nog een stapje verder. Niet alleen kun je hiermee levensmiddelen lang en veilig bewaren, maar je kunt er ook voedsel in koken. In tegenstelling tot vacuümzakken zijn kookzakken te gebruiken voor beide zaken. Het gaat hier dan dus om een nog completer product.

 

Voordelen Kookzakken

De brede toepasbaarheid van kookzakken zorgt ervoor dat het gebruik van deze producten een hoop voordelen heeft. Het komt in veel gevallen van pas. Al met al komt het bij kookzakken neer op de volgende voordelen:

 

⦁ Invriezen: Zoals gezegd kun je de vacuümzakken gebruiken om voedingsmiddelen voor een lange tijd in te vriezen. De zakken zijn in staat om onbeperkt onder lage temperaturen te bewaren. De minimale temperatuur waarbij de vacuümzakken nog volledig intact blijven, is minus 21 graden Celsius.

 

⦁ Koken: Ook kunnen de kookzakken dus gebruikt worden om mee te koken. Bijvoorbeeld sous vide koken is een populaire optie. Hierbij worden voedingswaren in een vacuüm omgeving bereid. Sous vide koken is dan ook perfect te combineren met het gebruik van de kookzakken. Je kunt alles eerst invriezen en langdurig bewaren. Vervolgens gebruik je dezelfde sous vide zakken om een gerecht in te koken. Je slaat dus twee vliegen in één klap.

 

⦁ Ruimtebesparend: Voedingsmiddelen bewaren in een van de vacuümzakken heeft ook nog een ander groot voordeel. Het bespaart significant ruimte. In tegenstelling tot normale verpakkingsmiddelen, kan dit tot wel 50% aan extra ruimte zorgen. De lucht is vanzelfsprekend volledig uit de verpakking gedrukt, waardoor er geen onnodige ruimte wordt ingenomen. Ideaal wanneer ruimtebesparing goed van pas komt.

 

Hoge kwaliteit: In plaats van de gangbare kwaliteit van de kookzakken uit China, hebben we er bij kookzakken.nl voor gekozen om de productie in Europa te laten plaatsvinden. In Europa zijn de regels rondom voedselveiligheid een stuk scherper. Dit sluit beter aan op onze visie qua veiligheidsstandaard. De sous vide zakken zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit.

 

De productie van Kookzakken

De productie van onze kookzakken vindt dus plaats in Europa. De grondstoffen worden allereerst uit Duitsland verzameld. Ook dit verzekert ons ervan dat het om grondstoffen van de hoogst mogelijke kwaliteit gaat. Vervolgens gaan de grondstoffen richting Polen, waar vervolgens de kookzakken in zijn volledigheid in productie gaan. Nadat deze productie is voltooid, vertrekken de vacuümzakken richting Nederland.


Een extra voordeel dat dit met zich meebrengt, is dat ook het transport tot een minimum wordt beperkt. Deze maatregelen hebben daarom ook als gevolg dat de productie een stuk milieuvriendelijker is.


Wil je er dus zeker van zijn dat je de hoogst mogelijke kwaliteit kookzakken aanschaft, die zowel de functie van vacuümzakken als ook van sous vide zakken heeft? Neem dan een kijkje tussen de verschillende producten die we aanbieden. Als je vragen of behoefte aan meer informatie hebt, mag je uiteraard altijd contact met ons opnemen. We staan je graag te woord.