Altijd Gratis Verzending In Nederland en België
Altijd Gratis Verzending In Nederland en België

Ons verhaal

 

Kookzakken.nl is onstaan vanuit onze passie voor het sous-vide bereiden van eten. Wij zijn een team van horecaprofessionals met jarenlange ervaring in de keuken en hebben de voordelen van het gebruiken van kookzakken zelf ondervonden.

Meer controle over de bereiding van producten, minder voedselverspilling en hoge smaakinfusie. De kookzakken die wij vaak gebruikten, waren echter van relatief lage kwaliteit en vaak maar in één of twee maten beschikbaar, terwijl het juist zo prettig is om je porsie gemarineerde biefstuk niet te hebben zwemmen in eindeloos gesealed plastic.

Ook is de herkomst van deze zakken altijd onduidelijk, waardoor niet uit te sluiten is dat deze zakken op onethische wijze geproduceerd zijn.

Omdat wij wel de voordelen van sous-vide bereiding wilden ervaren, maar niet wilden inleveren op gebruiksgemak of ons zorgen wilden maken over oneerlijke werkomstandigheden, zijn we op zoek gegaan naar betere alternatieven. Al snel bleek dat er geen kookzakken waren die aan al onze eisen voldeden.

Daarom zijn wij zelf aan de slag gegaan met de zoektocht naar de ideale kookzakken. Na veel zoeken en experimenteren hebben we onze eigen kookzakken op de markt gebracht.

Onze kookzakken zijn dan ook van hoogwaardige kwaliteit én in Europa geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden. Daarnaast zijn ze BPA vrij en uiteraard geproduceerd met voedselveilig plastic, dat voldoet aan de hoogste EU veiligheidsnormen.

Zo kunnen wij hopelijk andere horecaprofesionals helpen met het zorgeloos ervaren van alle voordelen van het sous-vide bereiden.